مبانی نظری و پیشینه تحقیق ایمان مذهبی و سلامت روان

مبانی نظری و پیشینه تحقیق ایمان مذهبی و سلامت روان

مبانی نظری و پیشینه تحقیق ایمان مذهبی و سلامت روان
دسته بندی علوم انسانی
بازدید ها 17
فرمت فایل docx
حجم فایل 57 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 29

مبانی نظری و پیشینه تحقیق ایمان مذهبی و سلامت روان

فروشنده فایل

کد کاربری 3349

کاربر

مبانی نظری و پیشینه تحقیق ایمان مذهبی و سلامت روان

توضیحات: فصل دوم تحقیق کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

  • همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو تحقیق
  • توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
  • پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
  • رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
  • منبع : دارد (به شیوه APA)
  • نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از مبانی نظری متغیر:

ایمان در لغت به معنای تصدیق و در اصطلاح دینی به معنای تصدیق و تسلیم به خدا و پذیرش حقانیت پیامبران الهی و کتب و فرمان‌هایی است که خداوند برای هدایت و تربیت انسان‌ها فرستاده است. در گفتاری از امیرالمؤمنین (ع) ایمان شناختن به دل و اقرار به زبان و عمل و بردن فرمان با اندام­ها و جوارح معرفی شده است (بدخشانی، 1388).

برخی نویسندگان (مثلاً، آذربایجانی، 1387، ص. 131) معتقدند که ایمان یكی از ویژگی‌های تأثیرگذار شخصیت است و از لحاظ سلسله مراتبی در بالاترین سطح و به‌عنوان عامل مرتبه‌ی سوم قلمداد می‌شود. به اعتقاد این نویسندگان ایمان مذهبی تأثیری گسترده بر ابعاد عاطفی، اخلاقی و اجتماعی زندگی انسان می‌گذارد و همه ابعاد این تأثیرات را نمی‌توان با ابزارهای مادی­گرایانه اندازه‌گیری کرد.

برخی از محققان مانند فولر (1981) ایمان را مفهومی انسجام دهنده قلمداد می‌کنند كه نیاز به دین ندارد. در این دیدگاه، ایمان به‌عنوان عاملی برای انسجام بخشیدن به نیروهای متعدد و روابطی كه زندگی مردم را تشكیل می‌دهد تعریف می‌شود كه انسان‌ها را به سمت زندگی و زیستن سوق می‌دهد. در این دیدگاه، ایمان اساسی‌ترین مقوله در تلاش انسان برای ارتباط با تعالی (وجود بالا و فراتر از حدود تجربه ماده) قلمداد شده است (وارن، 2006، به نقل از گودرزی).

2-3-2. دیدگاه‌های مربوط به ایمان و معنویت

بهرام دشتکی (1389) در مقاله‌ای به بهترین نحو دیدگاه‌های پیرامون مذهب و معنویت را گرد آورده است. به گفته‌ی وی، نگاهی اجمالی به بازخورد روان­شناسان برجسته نشان می‌دهد که دست‌کم در حد نظام‌های بزرگ روان‌شناختی، روان­شناسان دیدگاهی بدبینانه به مذهب ارائه کرده‌اند. شاید این برداشت از دین، به فلسفه‌های غالب در آن زمان، حرکت افراطی علوم به‌سوی عینی‌نگری و نیز کنشگری‌های مذهب در آن زمان بازگردد. درمانگران دارای جهت‌گیری روان تحلیلگری، گرایش‌های مذهبی را نشانه‌های انحراف از سلامت می‌دانستند و تحت تأثیر فروید، معتقد بودند که پیوند با خداوند، ادامه‌ی وابستگی دوران کودکی است. بر اساس این نظریه، اعمال مذهبی، تکرار رفتارهای روان­آزرده­وار کودکی درباره‌ی والدین است. فروید می‌گوید که تا زمانی که دنیا تهدیدآمیز و پیش‌بینی‌نشده باشد، انسان در پی پدری متعالی است تا احساس محافظت و احساس ایمنی را در خود به وجود آورد (جنیا 1995، به نقل از جان بزرگی).

مقیاس جهت‌گیری مذهبی آلپورت، مبنای منطقی فراهم کرده است که بر طبق آن، مذهب بهتر درک می‌شود (داناهو، 1985). وی مذهب را به دو صورت درونی و برونی می‌داند و معتقد است که مذهب درونی ساختار معنا دهنده دارد، برحسب این­که تمام زندگی درک شده است. همچنین، آلپورت دریافت که مذهب درونی، با انعطاف‌پذیری، تساهل، پختگی، یکپارچگی و وحدت در ارتباط است و مذهب بیرونی، مذهب آسودگی، قراردادهای اجتماعی و فردی می‌باشد و در ارتباط با طبقه‌بندی‌ها، تبعیض، استثناسازی، ناپختگی، وابستگی، دیدگاه فایده گرا و تدافعی است (دیلی، 1997).

جلال تهرانی (1995) عنوان کرد که مذهب ظاهری در خدمت نیازها و ارزش‌های دیگری از قبیل کسب موفقیت و موقعیت در خانواده یا گروه اجتماعی و مجوز فعالیت‌های به سود فرد است و به جای آن­که روشنی‌بخش ارزش‌ها و زندگی باشد، مانعی در برابر واقعیت است؛ ازاین‌رو، طبیعی است که چنین مذهبی موردانتقاد نظریه‌پردازانی همچون فروید (1964) قرار گیرد که معتقدند مذهب ساختاری روان­نژند دارد و موجب ریا و تعصب می‌شود (مایرز، 1994، به نقل از برآبادی، 1383).

همان‌گونه که فروید و برخی از دانشمندان دیگر معتقدند، مذهب دست‌کم تا اندازه­ای در نیاز به امنیت و حمایت ریشه دارد. هود و همکارانش (1996) نتیجه گرفتند که بیشتر مردم در مواقع سختی به خدا روی می‌آورند. مواقعی که سبب ایجاد چنین وضعیتی می‌شود عبارت‌اند از:

مبانی نظری و پیشینه تحقیق ایمان مذهبی و سلامت روان (فصل …

۲۵ اسفند ۱۳۹۵ – مبانی نظری و پیشینه پژوهش ایمان مذهبی و سلامت روان در 42 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد …

[DOC]مبانی نظری و پیشینه تحقیق – دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند

روش این تحقیق توصیفی از نوع مروری است که با استفاده از آمار موجود در پزشکی قانونی و واحد بهداشت روان مرکز بهداشت شهرستان و همچنین با استفاده از نتایج …

[PDF]ﻪ ﺑﺎورﻫﺎي ﻣﺬﻫﺒﯽ و ﻋﺰت ﻧﻔﺲ در ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ راﺑﻄﻪ ﺑﯿﻦ ﻋﻤﻞ ﺑﻪ

رزوي ﺗﻮﻓﯿﻖ و ﺳﻼﻣﺘﯽ را دارم . Page 4. د. ﭼﮑﯿﺪه. ﻫﺪف از ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ ، ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ راﺑﻄﻪ ﺑﯿﻦ ﻋﺰت ﻧﻔﺲ ﺑﺎ ﻋﻤﻞ ﺑﻪ ﺑﺎورﻫﺎي ﻣﺬﻫﺒﯽ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن ﭘﯿﺎم ﻧﻮر …. ﭼﺎﭼﻮب ﻧﻈﺮي و ﭘﯿﺸﯿﻨﻪ …. ﻣﺒﺎﻧﯽ. ﺟﺎﻣﻌﻪ. ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ. ﺑﺎورﻫﺎي. دﯾﻨﯽ. اﻧﺴﺎن ………………………….. ………………………….. ….. 25 …… اﯾﻤﺎن و ﺗﻨﺪرﺳﺘﯽ از ﺟﻬﺎت ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ در … ﻓﺮدي و رواﻧﯽ ﺧﻮد را ﺗﺄﻣﯿﻦ ﮐﻨﺪ و ﺑﺘﻮاﻧﺪ ﺳﻌﺎدت و ﺷﺎدي و ﺳﻮدﻣﻨﺪي را ﺑﺮاي ﺧﻮد ﺑﻪ وﺟﻮد آورده.

مبانی نظری و پیشینه تحقیق تحليل پوششي داده‌ها | مبانی …

۲۰ شهریور ۱۳۹۶ – مطالب پژوهشی,آموزشی,پروپوزال,پرسشنامه,مبانی نظری,پیشینه پژوهش,پروتکل … مبانی نظری وپیشینه تحقیق سلامت روانی،ایمان مذهبی،سلامت روان …

ﺑﺎورﻫﺎي ﻣﺬﻫﺒﻲ و ﺗﻤﺎﻳﻞ ﺑﻪ ﻛﺎرآﻓﺮﻳﻨﻲ ي راﺑﻄﻪ – دانشگاه تهران

توسط اکبری – ‏2013
دﻳﻨﻲ. داﻧﺸﺠﻮﻳﺎن. ﺑﺮ. ﺗﻤﺎﻳﻞ. آن. ﻫﺎ. ﺑﻪ. ﻛﺎرآﻓﺮﻳﻨﻲ. ﺗﺄﺛﻴﺮ. دارد؟ ﻣﺮوري ﺑﺮ ادﺑﻴﺎت و ﭘﻴﺸﻴﻨﻪ. ي. ﺗﺤﻘﻴﻖ. اﻣﺮوزه ﭘﮋوﻫﺶ. ﮔﺮان ﻣﺴﻠﻤﺎن ﺑﺎ ﻋﻼﻗﻪ و ﺣﺴﺎﺳﻴﺖ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻘﺪﻳﺮي ﺑـﻪ ﭘـﮋوﻫﺶ در. زﻣﻴﻨـﻪ. ي. روان … ﻣﺒﺎﺣﺚ ﻧﻈﺮي در زﻣﻴﻨ. يﻪ. رﺷﺪ اﻋﺘﻘﺎدي و اﻫﻤﻴﺖ آن در دﻧﻴﺎي اﻣﺮوز، ﺿﺮورت ﺗﻮﺟﻪ. ﻋﻠﻤﻲ. ﺑﻪ. ﭘﮋوﻫﺶ. ﻫﺎي دﻳ. ﻨﻲ. ﺑﻴﺶ … رﻋﺎﻳـﺖ. ﻛـﺮدن. اﺻـﻮل. 12. 13 و. ﻗـﺎﻧﻮن اﺳﺎﺳـﻲ در ﻣـﻮرد ﭘﻴـﺮوان ﻣـﺬاﻫﺐ اﺳـﻼﻣﻲ و. اﻗﻠﻴﺖ. ﻫﺎي دﻳﻨﻲ. ) 2( و.

تعریف عملیاتی و مفهومی سلامت روان

تعریف عملیاتی و مفهومی سلامت روان: سلامت روان: سازمان بهداشت جهاني (2004) سلامت … سازمان بهداشت جهاني (2004) سلامت رواني را به عنوان حالتي از بهزيستي كه در آن فرد … ایمان مذهبی و سلامت روان با پیشینه پژوهش · دانلود مقاله مبانی نظری نقش مذهب در …

مبانی نظری مقابله دینی و ارتباط آن با سلامت روان

مبانی نظری مقابله دینی و ارتباط آن با سلامت روان: بالغ بر دو دهه است که علاقه … مدل بالا بـه منظور ارزیابی و سنجش مقابله مذهبی تحقیقات قابل ملاحظه ای را باعث شده است. … مهم زندگی خود را بر پایه ایمان مذهبی، هذیان های مذهبی، تکنیکهای حل مساله مذهبی و دید ….. دانلود مقاله مبانی نظری دیدگاه بلت در باره درمان کمال گرایی با پیشینه پژوهش …

سلامت-روان – پاورپوینت – فایل ناب

پیشینه و مبانی نظری سلامت روانی و رویکردهای نظری در رضایت جنسی وبد کاری آن · پیشینه و … مبانی نظری و پیشینه تحقیق ایمان مذهبی و سلامت روان · مبانی نظری و …

[PDF]؛ ﮔﻴﺮي ﻣﺬﻫﺒﻲ ﺑﺎ ﺑﻬﺪاﺷﺖ رواﻧﻲ ﺧﺎﻧﻮاده ﺑﺮرﺳﻲ راﺑﻄﻪ ﺑﻴﻦ

توسط آقاپور – ‏2010
ﮔﻴﺮي ﻣﺬﻫﺒﻲ ﺑﺎ ﺑﻬﺪاﺷﺖ رواﻧﻲ ﺧﺎﻧﻮاده. در. ﻣﻴﺎن ﺧﺎﻧﻮاده. ﻫﺎي ﺳﺎﻛﻦ ﺷﻬﺮ ﺷﻴﺮاز ﻣﻲ. ﺑﺎﺷﺪ . روش ﺗﺤﻘﻴﻖ. :ﻦﻳا. ﺗﺤﻘ. ﻖﻴ ….. ﭘﮋوﻫﺶ. ﻧﺎﻣﺔ زﻧﺎن. ، ﺳﺎل اول، ﺷﻤﺎرة اول، ﺑﻬﺎر و ﺗﺎﺑﺴﺘﺎن. 1389. ﭘﻴﺸﻴﻨﻪ و ﻣﺒﺎﻧﻲ ﻧﻈﺮي ﺗﺤﻘﻴﻖ. در زﻣﻴﻨﻪ راﺑﻄﻪ ﺑﻴﻦ دﻳﻦ و …. او در ﺑﺤﺚ ﺷﺨﺼﻴﺖ اﻧﺴﺎن ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺷﺪ ﻛﻪ ﻛﻞ زﻧـﺪﮔﻲ اﻧﺴـﺎن واﺑﺴـﺘﻪ ﺑـﻪ اﻳﻤـﺎن. اوﺳﺖ.

[PDF]ﺳﻼﻣﺖ روان ﻣﻨﺎﺑﻊ اﻧﺴﺎﻧﯽ ﺳﺎزﻣﺎن و دﯾﻨﺪاري ﺑﺮرﺳﯽ راﺑﻄﻪ ﻣ – سامانه مدیریت …

توسط باورصاد – ‏2015
ﻫﺎي. ﻣﺪاﺧﻠﻪ. اي ﻣﺮﺳﻮم و ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﻣﺘﻌﺪد و ﻧﺘﺎﯾﺞ آﻧﻬﺎ ﺑﯿﺎﻧﮕﺮ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻣﺜﺒﺖ ﻣﺬﻫﺐ ﺑﺮ. ﺳﻼﻣﺖ روان. ﺑﻮد، روي …. اﯾﻤﺎن رواﺑﻂ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ را ﺑﻬﺒﻮد ﻣﯽ … ﭘﯿﺸﯿﻨﻪ. ﭘﮋوﻫﺶ. اﻟﻒ) ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت داﺧﻠﯽ. در ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ. اي ﮐﻪ در ﻣﻮرد رواﺑﻂ ﺟﻬﺖ. ﮔﯿﺮي ﻣﺬﻫﺒﯽ و ﺳﻼﻣﺖ روان …. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺒﺎﻧﯽ ﻧﻈﺮي ﻣﻄﺮح ﺷﺪه اﯾﻦ ﭘﮋوﻫﺶ داراي ﯾﮏ ﻓﺮﺿﯿﻪ.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *